Au pair-placering via AuPairCare

AuPairCare har hjälpt sina programdeltagare under ansökningsprocessen och under deras vistelse i USA i mer än 25 år. Vi har hittills förmedlat mer än 22 000 platser för unga män och kvinnor hos lämpliga värdfamiljer. Om du vill bli au pair hjälper vi på AuPairCare till.

Hur lång tid placeringen tar, från att du lämnar din ansökan till att du anländer till din värdfamilj, beror på olika faktorer. Ju snarare du fyller i din ansökan desto tidigare kan din profil hittas av intresserade värdfamiljer för att du ska kunna komma i kontakt med dem. Om du är riktigt snabb kan det gå på bara två till tre månader från ansökan till avresa.

Hoppa till…

Hur man blir au pair steg för steg

Au pair med resväska
Ditt intresse

Vill du bli au pair? Anmäl dig till en informationsträff, börja med din ansökan eller ring oss. Tillsammans går vi igenom hur du uppfyller kraven, när du kan starta och hur du kommer vidare.

Au pair och barnsmink
Din profil

På webbportalen skapar du din ansökan, laddar upp foton och en video och berättar för tänkbara värdfamiljer om dig själv och dina erfarenheter med barn.

Au pair intervju
Din personliga intervju

Vi vill träffa dig och bjuder in dig till ett personligt möte med någon av våra representanter i ditt område eller via Skype. Under det mötet kan du ställa öppna frågor och får information om hur du fortsätter med din ansökan.

Au Pair Värdfamilj
Din värdfamilj

Om en värdfamilj är intresserad av dig får du ett mail med all information för din första kontakt med dem. När ni lärt känna varandra bestämmer ni tillsammans vilket datum du åker till värdfamiljens land.

Au pair Visum
Ditt visum

När du har hittat en värdfamilj är det dags att ansöka om visum i USA eller i Nya Zeeland.

Vi garanterar att:

 • Stötta dig under hela tiden från början till slut i ansökningsprocessen.

 • Du behöver bara betala programavgiften om du hittar en värdfamilj (ansökande till Nya Zeeland betalar en anmälningsavgift)

 • Priset för ditt au pair-program är från 4 995 kr

 • Vi finns även tillgcngliga medan du är utomlands via vårt nummer som är tillgängligt dygnet runt varje dag.

 • Din säkerhet är viktig för oss: i din medlemsavgift ingår ett omfattande försäkringspaket (ej i England).

 • Din flygresa till USA eller Nya Zeeland ingår och bokas åt dig. Du behöver bara ansöka om visum och får hjälp med att denna process.

Au pair-intervjun

au pair interview

När du har lämnat in en helt ifylld ansökan till oss, får du en inbjudan till ett personligt möte i ditt område. Vi vill lära känna dig närmare och ge dig möjlighet att ställa öppna frågor direkt till oss. Du får kontaktuppgifter till en representant i ditt område, bokar ett möte och träffar vår intervjuare. De flesta intervjuare har vistats utomlands som au pair och har själva genomgått samma ansökningsprocedur.

Cirka två tredjedelar av samtalet är på engelska. Du behöver inte vara orolig då detta inte är något språktest, och det spelar ingen roll om du säger fel ibland. Syftet är att ha ett avslappnat och öppet samtal med dig. Som au pair kommer du att tala engelska varje dag med din värdfamilj, och det är ett bra sätt att komma igång med ditt äventyr utomlands.

Vi förstår att du är på intervjun kan du lite ha nervösa känslor. Våra intervjuare har själva en gång upplevt en liknande intervju och förstår din situation. Ni skapar tillsammans en avslappnad samtalsmiljö och du får tillfälle att ställa frågor även på ditt eget språk. Det är bara den officiella delen av intervjun som hålls på engelska.

Du behöver inte göra några förberedelser själv. Du vet redan varför du vill bli au pair och har en bild av vad som väntar dig utomlands. Var bara dig själv och försök vara så öppen och avslappnad som möjligt.

Vad händer sedan?

Efter en beviljad ansökan och intervju kan placeringen i en familj påbörjas. Vi skickar dina dokument till vårt AuPairCarekontor i San Francisco eller till våra samarbetsorganisation. Sedan är det bara att vänta! När en familj är intresserad av dig får du ett mail med deras kontaktuppgifter och all viktig information.

De flesta familjer vill ställa frågor till au pairer som söker för att lära känna dem mera och kunna avgöra om allting stämmer med vad de tänkt sig. Naturligtvis måste personkemin kännas ömsesidig. En intervju på Skype är också en möjlighet du har för att ta reda på om familjen passar dig och om du kan trivas där.

När både du och familjen har bestämt er, bestämmer ni din ankomst och därefter kan du ansöka om visum.

Goda matchningsmöjligheter

Du har nytta av vår erfarenhet! AuPairCare är en välrenommerad agentur i Sverige och i USA, med över 30 års erfarenhet av att koppla samman au pairer och värdfamiljer. Bli au pair med AuPairCare och hitta din värdfamilj i USA!

Dina förberedelser och stöd från AuPairCare

Vi fäster stor vikt vid den personliga kontakten med våra deltagare. Från den första intresseanmälningen till att placeringen är klar kommer vi att hålla kontakten i samarbete med våra kollegor utomlands. Vi finns även tillgängliga efter ditt program och vill se till att din au pair-vistelse ska bli så bra som möjligt. Du kan lita på AuPairCare och vårt stödnätverk under alla förberedelser, placering och om du behöver hjälp.

Om du uppfyller alla krav för att delta kommer du att få all information du behöver för en lyckad ansökan, tillgång till din au pair-portal (för sökande till USA) och ditt kontrakt.

Beroende på var du väljer att åka kommer en förberedelsekurs att hållas i ditt värdland, innan du träffar din värdfamilj.

Under ditt au pair-program är våra kollegor på AuPairCare/partnerorganisationen dina primära kontaktpersoner. Din områdesrepresentant (area director) kommer att hjälpa dig och din värdfamilj om eventuella problem skulle uppstå. Din area director i USA:

- Bor högst 1,5 timme bort med bil från dig och din värdfamilj

- Väljer ut värdfamiljen enligt stringenta programregler och kontrollerar dem på förhand genom besök i hemmet, beskrivning av programmet för dem, tar referenser och ser till att familjen är beredda att ta emot dig som en familjemedlem

- Ringer dig inom de första 48 timmarna efter ankomsten till familjen

- Anordnar en introduktionsträff med dig inom de första 14 dagarna

- Anordnar månadsträffar med andra utländska au pair-deltagare

- Ger dig stöd i valet av collegeutbildningar.

AuPairCareavdelningarna i USA och Tyskland kan även nås via nödnummer dygnet runt alla dagar, oavsett vilken destination du åker till.

Ditt au pair-äventyr tar inte slut när du kommer hem! Vi vill gärna fortsätta hålla kontakten med dig. Du kanske skulle vilja bli representant hos oss och hjälpa andra med sina förberedelser inför sin vistelse utomlands?

Du kan annars dela med dig av dina erfarenheter till framtida deltagare och sökande på mässor och informationsträffar. Du är också välkommen att dela med dig av bilder och videor, eller skriva en artikel på vår blogg. Genom ditt engagemang tjänar du bonuspoäng som du kan växla in mot värdefulla kuponger. Registrera dig nu på Ayusa Intrax /AuPairCare Club och upptäck hur du kan behålla kontakten med AuPairCare efter din vistelse. Vi ser fram emot att hålla kontakten!

Här nedan hittar du svar på några av de frågor som kan uppstå inför ditt au pair-program. Du hittar fler frågor och svar om du scrollar ned till slutet av varje sida.

 • För att ansöka om visum måste du själv besöka närmaste amerikanska ambassad. Att genomföra ett möte motsvarar en avgift och en del pappersarbete. Vi förser dig dock med allt stöd du behöver inklusive hjälp med att fylla i visumansökan och alla nödvändiga formulär. Mötet med dig planeras in inom cirka 2–4 veckor och behandlingen tar därefter ungefär 5–7 arbetsdagar. Minst fem veckor måste gå från sammanförandet med din värdfamilj och avresan, för att du ska få tillräcklig tid för visumansökan.

  Våra kollegor i USA bokar flygresan minst två veckor före avresan. Information och elektronisk biljett får du via myAuPairCare-portalen.

 • Vi har representanter i många städer i ditt land. De flesta av dem har själva genomfört ett au pair-år. Ni bokar ett möte i närheten och du besöker sedan AuPairCare-representanten eller har ett möte via Skype. Själva intervjun hålls på engelska, men oroa dig inte! Intervjun är inget prov, och det gör inget om du ibland tappar orden. Vi vill bara kunna bedöma om du vågar prata och kommunicera på engelska. Intervjun varar i omkring en timme och fungerar som förberedelse för samtal på telefon eller Skype med din värdfamilj som också naturligtvis hålls på engelska.

 • Ett au pair-program varar enligt amerikanska myndigheter i tolv månader (plus en resemånad). Vi kan därför inte erbjuda kortare au pair-program i USA. Du godkänner i ett avtal att ansvara för tillsyn av värdfamiljens barn i tolv månader. I de flesta värdfamiljer arbetar båda föräldrarna och är beroende av din hjälp. Om du bryter mot avtalet och avslutar programmet tidigare måste du själv betala flygresan tillbaka till ditt hemland. Du får inget intyg om genomfört au pair-år, och visum kan inte beviljas en andra gång. Tänk på vad tråkigt det är för barn när en betydelsefull person med ansvar för barnen hela tiden ändrar sig. Du har genomfört ett au pair-program om du har bott med en värdfamilj i tolv månader och läst in sex college-poäng under året. Om du förlänger programmet räknas det som genomfört efter förlängningen och inläsning av extra college-poäng.

  Även i Nya Zeeland och i England gäller den programlängd som står i kontraktet mellan dig och din värdfamilj. Väljer du att avsluta ditt program tidigt har du en uppsägningstid att ta hänsyn till och behöver stå för alla kostnader som uppstår för att åka tillbaka till Sverige. I de flesta värdfamiljer arbetar båda föräldrarna och är beroende av din hjälp. Du får inget intyg om genomfört au pair-år och eventuellt visum kan inte beviljas en andra gång. Tänk på vad tråkigt det är för barn när en betydelsefull person med ansvar för barnen hela tiden ändrar sig.