Uppgifter och ansvar som au pair

Som au pair bor du hos en värdfamilj och har omsorg om familjens barn i samråd med dina värdföräldrar. Du får fickpengar varje vecka, liksom mat och husrum. Du ingår som medlem i värdfamiljen, är en del av vardagslivet för dina värdbarn samt lär känna kulturen och språket i verkliga livet. Under ditt jobb som au pair har du naturligtvis också gott om fritid och har rätt till 10-20 dagars ledighet som du också kan ta väl vara på tack vare pengarna du tjänar.

En vanlig dag som au pair

Varje dag är speciell och ingen är lik den andra. Du upptäcker hela tiden något nytt i livet som au pair.

Dina uppgifter som au pair

Du funderar kanske på varför du ska bli au pair? Alla som har jobbat med barn vet att de aldrig blir uttråkade och kan tillföra massor av glädje i din tillvaro. Barn vill alltid leka och lockar fram din kreativitet, din talang att improvisera och kommer givetvis att testa ditt tålamod.

Uppgifterna kan variera och beror bland annat på antalet barn och deras ålder. Du bor kanske hos en värdfamilj med små barn som ännu inte har börjat i skolan eller förskolan och har främst ansvar för lek, kläder och matning. Om det finns skolbarn i värdfamiljen ingår förmodligen även läxhjälp i dina uppgifter som au pair. För att du ska få en bättre uppfattning om de typiska aktiviteterna som du kan ställas inför som au pair ges en översikt här:

Au pair Uppgifter matlagning
Laga mat till barnen
Au pair uppgifter ta barnen till skolan
Ta barnen till skolan
Au pair spela uppgifter
Leka

Uppgifterna som au pair fastställs i ett avtal. I dina uppgifter ingår bara sådana sysslor som är direkt knutna till barnen. I detta ingår även tvättning av barnens kläder. Tyngre fysiska arbetsuppgifter som städning eller trädgårdsarbete får inte ges till dig. Du behöver alltså inte oroa dig för att ditt arbete som au pair ska bestå av enbart hushållsarbete. Dina uppgifter är tydligt fastställda i ditt avtal.

Au pair bilkörningsuppgifter
Köra bil
Au pair matningsuppgifter
Mata de yngsta barnen
Au pair uppgifter tvätt
Tvätta barnens kläder

Varför vänta så länge? Registrera dig nu!

Har du svårt att vänta på att få starta ett liv som au pair? Påbörja i så fall din icke-bindande ansökan redan nu.

Din fritid som au pair

Värdfamiljens barn och omvårdnaden av dem är naturligtvis det som är centralt för din au pair-vistelse. Eftersom du inte behöver arbeta all din vakna tid som au pair finns det gott om tid till annat. Genom after works, lediga helger, semester, resemånad osv. kommer du att ha mycket nöje av din fritid. Varje au pair har sitt eget rum hos sin värdfamilj för att du ska ha ditt eget privatliv.

Genom exempelvis utflykter, sightseeing i din stad, shoppingrundor, nya idrotter, ett besök på Starbucks med en vän finns inga gränser för din frihet. Du bestämmer själv vad du vill göra under din fritid utomlands.

Träffa andra au pairer

Au pair Leben Freunde

Före din avresa skickar vi en lista över andra au pairer som kommer att vara au pair samtidigt som dig. Din områdesrepresentant (area director) kommer också att planera regelbundna au pair-träffar. Där kan du utbyta idéer med likasinnade, diskutera problem och erfarenheter i din vardag och komma i kontakt med andra au pairer från området. Genom dessa tillfällen blir många au pairer vänner för livet!

Din vänkrets kommer dock inte bara att bestå av au pairer utan växer också genom din värdfamilj eller exempelvis genom idrottsaktiviteter och collegekurser. Du har även alla möjligheter att få kontakt med dem som är uppväxta och boende i värdlandet, samt skaffa nya vänner genom dem.

Au pair Life Instagram
En bild säger mer än under ord. Våra au pairer ger dig den bästa informationen om hur livet som au pair ser ut. Du kan följa alla deras upplevelser på egen hand!

Res och upptäck ditt värdland

Au pair Leben Reisen

Din tid som au pair är en perfekt möjlighet att lära känna de mest underbara platserna i ditt värdland! Du har minst ett helt ledigt veckoslut per månad och minst tio dagars ledighet. Även när programmet har avslutats kan du stanna kvar i landet. Det finns massor att upptäcka, exempelvis Klippiga bergen, Floridas vita stränder, spännande metropoler som New York och San Francisco. Använd din resemånad och ge din vistelse en fantastisk avslutning i USA! Även i Nya Zeeland och i England kan du passa på att resa efter ditt program, det finns fantastiska platser att upptäcka!

Collegeutbildningar som au pair i USA

College Au pair USA

I USA kan du få upp till 500 dollar av din värdfamilj till kurser på ett college eller annan institution. Ta råd av din area director om du är osäker på vilket utbildningsalternativ du skulle vilja utnyttja. Genom de utbildningar du väljer kan du även finna nya vänner, finslipa din engelska och få en försmak av universitetslivet. För ett lyckat slutförande av ditt år som au pair måste du läsa in minst sex poäng, vilket motsvarar cirka 60 timmar per år.

 

Följande kurser är särskilt populära:

  • Främmande språk, t.ex. spanska, japanska eller annat språk

  • Konst, t.ex. konstklass, grafisk design, filmskapande

  • USA-relaterade kurser, t.ex. amerikansk kultur, amerikansk historia, amerikanska högtider

Våra svar på dina frågor:

  • Som au pair har du tio-tjugo dagars betald ledighet. Det bästa är att planera ledigheten tillsammans med värdfamiljen, eftersom de måste arrangera barntillsyn på annat sätt då. Om du följer med värdfamiljen på semester ska du på förhand godkänna om denna tid ska räknas av från dina lediga dagar och utgör fritid för dig eller om du ska räkna denna tid som vanlig arbetstid.

  • Vårt programpaket innehåller en heltäckande försäkring som täcker hälso-, olycks- och ansvarsförsäkring (gäller endast USA). Försäkringen gäller för hela au pair-programmet, men kanske inte längre ingår. Du har dockan möjlig om du förlänger försäkringen för den extra månaden mot en avgift. Läs alla försäkringsvillkor noga innan du reser och bekanta dig med Maybe och Tag.

    Vänligen notera att ingen försäkring inkluderas i programavgiften för Nya Zeeland och måste läggas till separat.