Ditt visum

Om du vill resa till USA som au pair behöver du ett J1-visum. För att ansöka om detta visum använder du formuläret DS-2019, som endast kan utfärdas av en utbytesorganisation som är en officiell J1-visumsponsor. AuPairCare har utsetts till J1-sponsor av USA:s regering i mer än 25 år och har befogenhet att utfärda det formulär som krävs för ansökan om visum i USA.

Om du vill resa till Nya Zeeland som au pair behöver du ett Working Holiday Visa. Detta är en ansökningsprocess som sker online och du får all hjälp du behöver efter det att du har hittat din värdfamilj.

Om du vill resa till England som au pair behöver du inget visum. Obeservera att detta kan komma att förändras när Brexit sker.

Är au pair något som passar dig?

Vill du resa iväg som au pair men är osäker på om du passar för rollen? Läs mer om vilka krav du behöver uppfylla för programmet.

Visumansökan för Nya Zeeland

Du som ska åka till Nya Zeeland som au pair behöver skaffa visum för din vistelse. Detta är en enkel process som du genomför online.

När du har matchat med en värdfamilj får du ett mail med all information om hur du ansöker.

Visumet betalas separat. Du behöver inte besöka någon ambassad för att få ditt visum.

Visumansökan för USA

Först när du har hittat en värdfamilj och du och värdfamiljen har bestämt er för varandra är det dags att ansöka om J1-visum. Vi skickar alla dokument och all information du behöver. Med detta kan du ansöka om visum via internet och boka ett personligt möte på amerikanska ambassaden i Stockholm.

För ansökan om J1-visum fyller du i formuläret DS-160 på amerikanska ambassadens webbplats. Du behöver inte betala SEVIS-avgift (civilregister i USA) då detta redan har betalats för dig. Vi skickar dig en bekräftelse på denna betalning.

Du behöver sedan betala visumavgiften. Den uppgår till cirka US $185. När vi har mottagit din betalning kan du ansöka om en personlig intervju på den amerikanska ambasaden.

Observera:

Du kommer inte att kunna delta i din intervju förrän du har fått DS-2019-formuläret. Du kan ladda ner detta formulär från din MyAuPairCare-portal när din match har slutförts och bearbetats.

Ditt möte på ambassaden

Du ska under alla omständigheter se till att komma i tid. Eftersom du inte får ta med väska eller ryggsäck in i byggnaden lämnar du dem antingen hemma eller överlämnar den till någon som följer med dig. Du ska ha med dig följande dokument till mötet:

  • Ett aktuellt passfoto (lägg märke till kraven)

  • Ditt pass

  • Formuläret DS-2019 

  • Bekräftelsen av ifyllt DS-160 (”visumansökan för icke-immigranter”)

  • SEVIS-kvittot (bevis på betald SEVIS-avgift)

Efter intervjun skickas ditt pass, visum och DS-2019-formuläret antingen hem till dig mot en avgift eller kan du hämta dem på en anvisad plats. Se till att förvara DS-2019-formuläret på en säker plats eftersom ditt visum endast gäller med samtidigt uppvisande av detta formulär.

Upptäck våra program

Att vara au pair i USA ger dig en unik chans att lära känna det amerikanska livet i tolv månader eller mer. Genom att ta hand om barn kommer du snabbt att bli en del av din värdfamilj och få en syn av hur det är att leva i USA. Du kommer även att få en förbättrad engelska samtidigt som du upptäcker detta spännande land.
Varaktighet
1
År
Ålder
Från 18
År
Pris
11.950
SEK
Upptäck Kiwis värld och spendera mellan sex till tolv månader i en noggrannt utvald värdfamilj. Den största delen av våra Kiwifamiljer bor i städer som Auckland, Wellington och Christcurch. Detta lilla land på andra sidan jorden är känt för dess unika natur och fantastiska gästvänlighet!
Varaktighet
6
Månader
Ålder
Från 18
År
Pris
10.845
SEK
England passar perfekt för en social au pair som är pigg på att uppleva den brittiska kulturen mellan sex till tolv månader. Du kommer mest sannolikt att bo nära London och dess enorma utbud av shopping, restauranger och evenemang. Du får även en engelsk extrafamilj, nya vänner och massor av härliga minnen.
Varaktighet
6
Månader
Ålder
Från 18
År

FAQs om visum

  • Att resa till USA som au pair en andra gång är möjligt sedan 2008. Det finns dock några krav som du måste uppfylla för att söka visum igen. Ditt första år som au pair måste ha varit för minst två år sedan och ha genomförts utan problem. Under dessa två år får du inte ha bott i USA. För det upprepade programmet måste du naturligtvis också uppfylla alla krav för ansökan som gäller för det första au pair-året.